Serie limitată de articole scrise din dragul de acasă. Autori: bloggers, copywriters, jurnaliști – oameni cu drag de acasă!
Andreea Crăciun aka Andie – andie.ro este prima invitată pe care am ales-o să scrie despre “acasă”, și nu întâmplător am ales astfel. Pe contul ei Instagram, Andie se autointitulează a badass unicorn 🦄 și mereu m-a amuzat această descriere a ei. Dar am înțeles imediat de ce e badass unicorn și vă spun și vouă acum cine e Andie, deși mi-e greu să cred că cineva mă urmărește pe mine și pe Andie nu. Andie e un pionier al vegetarianismului și adeptă a unui stil de viață sănătos. Este o femeie modernă, autentică, o tipă extrem de deșteaptă și ambițioasă. Se spune despre oamenii de succes că au noroc dar, extrem de muncitoare și disciplinată, Andie și-a făcut norocul cu mâna ei, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care o admir și respect enorm! Vă invit să o descoperiți pe Andie pe blogul ei și din articolul următor care îi aparține! Enjoy!
Acasă e un loc care se construiește, dar nu în lumea fizică, ci în inima mea.
Acasă pentru mine e locul în care sunt oamenii mei. Locul în care îmi țin fotografiile din copilărie, dicționarul Webster și aparatul foto. Acasă a fost și multe locuri: Vâlcea, Sibiu, București, Budapesta, Strasbourg și acum Bruxelles. Deși casa de acum nu este primul și nu va fi probabil ultimul acasă, e casa în care mă simt cel mai împlinită. Nu numai pentru că mi-am pus atât de puternic amprenta asupra structurii și amenajării ei, ci pentru că e casa în care am creat un cămin cald si iubitor pentru familia mea, asta nouă, pe care eu am ales-o și am creat-o: soțul si fiul meu. Atât de strâns legată de identitatea mea.
Mă simt privilegiată. Am un spațiu amplu și primitor în care pot să le ofer alor mei toate lucrurile la care eu doar am visat: o bucătărie mare, vibrantă și mereu deschisă, inima casei în care purtăm toate discuțiile și ne adunăm pentru mesele în familie, un living luminos și deschis spre cer în care să ne privim în ochi și să ne vedem cu prietenii, o cameră separată pentru toate jucăriile și visurile copilului meu, cu un fotoliu mare în care să ne culcușim și să citim povești, un dormitor zen și liniștit pentru noi, oamenii mari, cu geamuri până la tavan și vedere spre terasă, în care să ne adunăm gândurile. Ce mi-aș putea dori mai mult?
Acasa e locul care vibrează cu energia noastră, a tuturor.
Andreea Crăciun
Acasă e locul care vibrează cu energia noastră, a tuturor. E în primul rând luminos și cald, curat și foarte ordonat. Am învățat de la mama mea că geamurile se deschid în fiecare zi, lenjeria se aerisește, se face patul și abia apoi se începe ziua. Am mai învățat și că nu intrăm încălțați în casă, că fiecare spațiu are funcția lui – iată că de asta nu mâncăm pe canapea – și că praful se pune în cele mai nebănuite locuri. Puțin obsesiv, dar e moștenirea pe care o port. De la tata am învățat că fiecare lucru are locul lui și că ordinea liniștește mintea. Că o casă e bine să fie funcțională, dar si frumoasă. Că pereții plini de tablouri și proiecte de lucru manual aduc viață și bucurie. Însă acasă nu e doar locul în care reproducem ce am învățat în căminul părintesc. E locul în care creștem plante, deși mama le omora pe toate, locul în care nu avem televizor, deși la ai mei mergea încontinuu, locul în care păstrăm doar obiectele de care avem strict nevoie, nu și zestrea pentru nepoți sau globurile de brad de la 1900 toamna.
Uneori, acasă e și despre greșeli sau neajunsuri. Un finisaj ales prost, lumina aia care tremură tot timpul, baia suplimentară pe care nu o ai sau clanța în care copilul a dat cu capul. E despre imperfecțiuni perfecte, cu care ne învățăm să trăim și care devin parte din cotidianul nostru.
Acasă e un loc care se construiește, dar nu în lumea fizică, ci în inima mea. Acasă pentru mine e locul în care sunt oamenii mei.