Despre mine

Salut! Sunt Diana!
Bine ai venit pe blogul meu!

Can’t boil an egg – primele ingrediente ale unui vis


Blogul meu a văzut lumina internetului în 10 octombrie 2010 (10.10.10) – îmi place să cred că aceste cifre îmi aduc noroc. Pe vremea aceea locuiam în Londra, eram in my early 20s, proaspătă absolventă a facultății de drept din Sibiu cu o poftă nebună de schimbare. De aia am și plecat să ”work and travel” la 2000 mile depărtare de casă. De nevoie, de dor, de pasiune intersectată cu condimente, am început să gătesc mai des și m-am gândit să-mi aștern rețetele, notițele și parte din gândurile care le însoțeau într-un loc care să fie al meu, familiar și primitor, chiar și în variantă virtuală. Călătoria mea culinară începe totuși mult înainte de această dată. Mereu am avut o relație specială cu mâncarea! Sunt o gurmandă răsfățată de mama, care încerca rețete și gusturi noi încă din copilărie. Stăteam lipită de fusta ei oricând intra în bucătărie, mă fascinau deserturile, iar cornulețele cu rahat, prăjitura tăvălită sau ișlerele m-au convins pe viață că mâncarea e iubire, de fapt. Am gătit, fotografiat și scris pe blog până la începuturile anului 2016. Am devenit mama unei fetițe în 2013, apoi a unui băiețel în 2017. Am fost prinsă și în alte proiecte, am în continuare un job cu normă întreagă, iar timpul în care scriam și fotografiam rețete noi s-a redus considerabil, astfel că, pentru o vreme, blogul a fost pus în standby. Nu m-am oprit din gătit vreodată, doar că primeam recenzii numai de la micuții mei, dar și asta are o dulceață aparte.

Can’t boil an egg în perioada de glorie


După primul an de blogging, am fost desemnată câștigătoarea premiului Blogourmet 2011 la două din cele 10 categorii – ”cea mai complexă formă de prezentare a unei rețete” și ”cel mai bun blogger rețetar”. A fost un moment incredibil, pe care nici acum nu reușesc să mi-l revendic! Odată ce am pus mâna pe primul meu DSLR, încet-încet, fotografia a început să își facă tot mai mult loc în viața mea. Blogul a devenit mai colorat, mai viu și mai luminos ca înainte. Găteam ca să fotografiez, și am gătit mult! Peste un milion și jumătate de utilizatori au deschis blogul și au citit rețetele mele, iar pentru asta mă înclin în fața lor! Și da, m-am întors pentru ei, pentru toți cei care m-au întrebat adesea de ce nu mai scriu, pentru cei care m-au asigurat că le aduc bucurie rețetele mele și pentru toți cei care mă primesc acum, din nou, în viețile și în farfuriile lor.

A real foodie and I mean it!


Ce trebuie să mai știi despre mine? Sunt un fel de Monica Geller, adică ”I’m always the hostess!”. Îmi place să fiu gazdă, să gătesc pentru familie și prieteni, mi-e drag de casa mea când e plină de râsete și bună dispoziție, ador tacâmurile deosebite și preparatele simple cu gust de ”acasă”. La fel ca Monica – pentru cunoscători – sunt ”control freak”, dar zău că am numai reguli bune în bucătărie! Îi iubesc pe Nigella și pe Jamie Oliver, mă documentez constant ca un tocilar, mă dau în vânt dupa mâncărurile specifice locurilor pe care le vizitez și întotdeauna mă întorc din călătoriile mele cu geanta plină de ingrediente și condimente tradiționale.

Can’t boil an egg în social media

Găsești rețete, behind the scenes, recomandări și frânturi din viața mea și a familiei mele pe Instagram, pe Facebook și mai nou pe TikTok, unde vă aștept cu inimioare și mereu, mereu cu un mediu plăcut și cald.

Rămâi la masă!


Dacă ai ajuns aici, te invit să răsfoiești rețetarul meu virtual și să rămâi la masă! Pe masa mea găsești din toate, feluri principale, deserturi, bunătăți din bucătăria românească, dar și internațională. Vei găsi poze frumoase, tips & tricks în bucătărie, dar și bucăți de suflet așternute în postările blogului! Sper că îti face plăcere să mă citești și să revii cu drag de fiecare dată când ești în căutarea unei rețete noi!

Cooking is about passion, so it may look slightly temperamental in a way that it’s too assertive to the naked eye.

Gordon Ramsay
Mulțumesc că ești aici!

Ai întrebari despre rețetele mele? Vrei să-mi propui o colaborare? Îmi poți trimite un e-mail pe contact@cantboilanegg.com!

Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close