Sirop de ghimbir – iute, înțepător, potrivit pentru a da un plus de savoare limonadelor răcoroase de vară.
Îmi plac provocările! Cu fiecare provocare apărută aflu ceva nou despre mine, învăț să îmi cunosc mai bine limitele, mă autodepășesc! Nu vreau să fac prelegeri despre provocări, ci vreau să ajung undeva cu asta. Am fost provocată de echipa Electrolux (multumesc pentru provocare!) să gătesc o rețetă folosind ingredientul secret al lunii martie care a fost, Surpriză! – Ghimbirul!
Despre ghimbir, numai de bine! Pentru cei care nu au avut deloc ocazia să testeze ghimbirul, trebuie să trec în revistă faptul că este unul dintre cele mai cunoscute condimente din Orient, fiind importat peste tot în lume și folosit pentru condimentarea mâncărurilor și chiar a deserturilor. Are un gust aromat, iute, înțepător. Energizant, stimulant digestiv, remediu împotriva răcelii și al grețurilor, fortifiant al imunității, ghimbirul este o minune pentru sanatate și este recomandat a fi inclus în dieta noastră zilnică.
Despre ghimbir nu aș fi știut să spun prea multe. Știam că eu personal îl foloseam la turta dulce de Crăciun și la ceaiul băut în timpul sarcinii pentru combaterea grețurilor! Yep, cam la atât se reduceau cunoștințele mele despre ghimbir! Pănă în momentul provocării, bineînțeles! Am testat două rețete folosind ghimbirul, o supă marocană cu năut delicioasă și acest minunat sirop concentrat de ghimbir! Am ales să împărtășesc cu voi cea de-a doua rețetă pentru simplul fapt că se potrivește mult mai bine cu vremea de afară. În sfârșit e cald, soare, început de vară… iar acest sirop de ghimbir este de acum înainte ingredientul meu secret folosit pentru pregătirea celor mai răcoroase limonade! Din cămara mea nu va mai lipsi, clar! Siropul se pregătește extrem de simplu!
Sirop concentrat de ghimbir
Equipment
- cântar de bucătărie
- aragaz
Ingredients
- 200 g rădăcină de ghimbir
- 250 g zahăr tos
- 1 lime
- 1 l apă
Instructions
- Rădăcina de ghimbir se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se taie felii subțiri. Pentru o aromă și o culoare mai intensă nu se decojește. Se pun toate ingredientele într-o oală și se fierb vreme de o oră la foc mic spre mediu!
- Siropul obținut (aproximativ o jumătate de litru) se strecoară print-un tifon și se pune la păstrare într-o sticlă închisă etanș. Se păstrează pănă la două luni în frigider!
- Folosim siropul pentru aromatizarea clasicelor limonade astfel: la un pahar de 200 ml de apă minerală/plată folosim o lingură de sirop, suc și felii de lămâie după gust și frunze proaspete de mentă! Ghimbirul dă limonadei o savoare deosebită!
Am savurat un pahar de limonadă cu sirop de ghimbir la umbra pomișorului nostru atât de frumos înflorit și nu m-am putut abține de la a-l fotografia ♥
Bucurați-vă de ghimbir! Și de limonadă! Și de vară!
♥♥♥