Cheesecake german fără zahăr

2.5K

Cheesecake german / Käsekuchen – un cheesecake copt specific bucătăriei nemțești, fără bază de biscuiți, cu consistență densă, stafide și crustă ușor arsă.

Astăzi vă scriu povestea celui mai neaspectuos (nu vreau sa îl numesc chiar cel mai urat) cheesecake din câte am preparat/mâncat până acum! Dar și cel mai gustos! Până la rețetă, vreau să vă spun că da, voi mai scrie pe blog (cu regularitate, sper) și nu, nu am abandonat definitiv acest spațiu. Mă întâlnesc cu prieteni sau cunoscuți pe stradă, la sală, în magazine și toți mă întreabă: ”Auzi, da’ tu pe blog nu mai scrii?” sau ”Auzi, da’ de gătit, nu mai gătești?” sau ”Auzi, da’ de ce nu îți mai faci timp și de blog? că îmi plăcea atât de mult…” Păi răspunsul este simplu, dragii mei – din lipsă acută de timp, o lipsă de cate toată lumea din jurul meu se plânge! În primul rând am un copil, căruia îmi place să îi ofer tot timpul meu liber, am un job, unde trebuie sa ajung cu regularitate, și un munte de treburi casnice (mamele știu de ce) care nu pot fi amânate! Și da, și gătesc, doar că timp de fotografii nu mai este! Aș reuși să fac toate astea plus scris pe blog dacă ziua ar avea cam… 30 ore, dintre care 20 cu lumină naturală, pentru poze perfecte 🤭 De câte ori am gătit un dulce atât de bun încât mi-am propus să îl postez și pe blog? De nenumărate ori, doar că mereu se întâmplă ceva si nu mai reușesc! Acum aș vrea ca măcar dulcele nostru de week-end să vadă lumina înternetului, așa îmi propun și sper să și reușesc! În speranța că am lămurit chestiunea cu ”blogul lăsat în paragină”, haideți să trecem la rețeta celui mai urât și neaspectuos cheesecake german ever, dar, oh Doamne, atât de delicios!

Fac acest tip de cheesecake de câțiva ani, însă, din cauza aspectului, mereu îl scoteam din raza aparatului foto, socotind gresit că ”eu nu fotografiez urâțenia asta”! Dar nici nu conta aspectul, când gustul e divin! Spre deosebire de New York cheesecake și de no bake cheesecake, cel german are o consistență mai densă, asemanatoare cu pasca, conține stafide și este ușor ars la suprafață, fără ca această “arsură” să îi afecteze gustul – nici urmă de gust de ars!

Pentru că după sărbători pe toți ne cuprinde așa o febră a modelajului corporal, a detoxificării organismului, a mâncatului cu calorii puține etc. iată că am intrat și eu în rând cu lumea și am pregătit un dulce cu mult mai puține calorii decât de obicei! Am folosit, înlocuind zahărul alb din rețetă, zahăr din ștevie, de la Green Sugar, cu 0 calorii!

German cheesecake fără zahăr

Servings 12
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes

Equipment

  • Cuptor
  • Tavă rotundă cu diametrul de 24-28 cm

Ingredients

  • 80 g unt
  • 100 g zahăr (din trestie de zahăr sau Green Sugar)
  • 4 ouă
  • 1 kg cremă de brânză de vaci (recomand marca Pilos)
  • două lingurițe esență de vanilie
  • 80 g griș
  • 50 g făină
  • o linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit sare
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • un pumn stafide brune

Instructions

  • Radem coaja de la o lămâie și stoarcem sucul, pe care îl folosim pentru a hidrata stafidele, vreme de o jumătate de oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 175°C, cu ventilație.
  • Scurgem apa de la brânza de vaci Pilos până când obținem o masă de aproximativ 750g masă solidă. Eu folosesc un șervet curat de bucătărie, cu țesătura foarte densă și fină, puteți folosi de asemenea un tifon cu fir des.
  • Separăm albușurile de gălbenușuri.
  • Batem untul la temperatura camerei cu sarea și zahărul (folosind mixerul) până când untul devine spumă. Apoi încorporăm pe rând câte un gălbenuș. Nu adăugăm următorul gălbenuș până când primul nu este bine încorporat în compoziție. Adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie rasă și crema de brânză, mixând încontinuu. În final adăugăm făina cernută cu praful de copt și grișul, mixând bine până la omogenizare.Batem albușurile băț, după care le încorporăm în compoziția de cheesecake. Folosim o splatulă și mișcări circulare, ample, pentru a lăsa cheesecake-ul aerat.În final, scurgem stafidele de sucul de lămâie și le adăugăm compoziției.
  • Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt atât de fundul, cât și pe peretele lateral, asigurându-ne că lăsăm hârtia mai înaltă cu 4-5cm decât tava. Când cheesecake-ul va crește, îmi veți mulțumi pentru asta (^_^).
  • Dăm cheesecake-ul la cuptorul încins pentru o oră, acoperindu-l cu o folie de aluminiu în ultimele 15 minute, pentru a nu arde suprafața. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă.
Author: Diana
Course: Dessert
Cuisine: German
Keyword: Bakery, Quick & Easy

Se servește rece, dar mă credeți pe cuvânt că nu l-am tăiat cald după ce toată bucătăria era invadată de o aroma sublimă de vanilie, lămâie &co.? Pudrăm cu zahăr din belșug (Green Sugar zahăr pudră, of course) și servim cu poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Join the Conversation

  1. Zaharul e doar cel pudra de deasupra, nu e si in compozitie? Il vad la modul de preparare, dar nu si printre ingrediente.

    1. Aveti dreptate, am omis zahărul atunci când am enumerat ingredientele, am modificat acum. Folosim 100g zahar din trestie de zahăr sau Green Sugar. Multumesc frumos pentru atenționare!🤗

  2. Buna! Sa stii ca este un cheesecake chiar frumusel daca il coci intr-o forma de silicon haioasa. Mai ales de Paste… eu am cateva forme-iepurasi si arata de senzatie!

    1. Practic cheesecake-ul se coace într-o formă și apoi îl răsturnați? Nu m-am gandit la asta, dar da, cred ca e o idee bună! Mulțumesc!
      🤗

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close