Pesto de busuioc și un sandviș italian genial

821

Pesto de busuioc făcut în casă cu frunze de busuioc proaspăt, parmezan, muguri de pin și ulei de măsline extravirgin din ăla bun, adus din Grecia. AKA piesa de rezistență a acestui sandviș italian cu mozzarella și (probabil ultimele) roșii de grădină.

A sosit acea perioadă din an, când ciopârțesc busuiocul din grădină pentru a face pesto. Iese atât de bun proaspăt că l-aș mânca chiar și gol. Totuși, nu recurg la gesturi nebunești și mâncăm pesto de busuioc cu paste (preferatele copiilor), salată caprese sau sandvișuri, cum e cel de astăzi. Dacă vorbim de pesto, atunci când nu îl fac acasă, îl prefer pe cel de la Barilla sau pe cel pe care îl cumpăr din Lidl la Săptămâna italiană – Italiamo.

De ce trebuie să ții cont atunci când îți faci acasă pesto de busuioc?
  1. În primul rând, asigură-te că folosești frunze proaspete de busuioc, evită florile și tulpinile groase ale busuiocului. Găsești în supermarketuri caserole cu frunze proaspete sau busuioc la ghiveci. Spală bine frunzele de busuioc și șterge-le cu un șervet de bucătărie sau cu ajutorul unui storcător de salată.
    2. În al doilea rând, folosește o bază de nuci/semințe pentru pesto. Eu am ales muguri de pin, la fel ca în varianta originală de pesto, dar desigur că poți alege și nuci sau migdale pentru textură. Și gustul va fi diferit, bineînțeles!
    3. În al treilea rând, folosește un ulei de măsline extravirgin de calitate! Va face diferența!
Cum păstrezi pesto de busuioc?

Pot menționa două variante de păstrare a sosului pesto, iar tu o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. Fie depozitezi pesto într-un borcan cu capac în frigider, fie transferi sosul în tăvița de gheață și îl congelezi. La nevoie, scoți câte un cub de pesto din congelator și îl folosești la rețeta pe care o pregătești.

Pesto de busuioc

Prep Time 4 minutes

Equipment

  • robot de bucătărie

Ingredients

  • 80 g parmezan
  • 1 cățel usturoi
  • 30 g muguri de pin
  • 80 g frunze proaspete de busuioc
  • 120 g ulei de măsline extravirgin
  • o linguriță sare

Instructions

  • Tăiați parmezanul în bucăți de 2 cm și măcinați-l fin în robotul de bucătărie.
  • Adăugați restul ingredientelor și porniți robotul de bucătărie la viteză maximă pentru un minut. Opriți robotul, curățați pereții robotului cu spatula de silicon și mai porniți robotul la viteză maximă pentru câteva secunde. Asta a fost tot!
Course: Side Dish
Cuisine: Italian
Keyword: Quick & Easy, Sauce

Pentru sandvișuri italian am folosit două felii de pâine unsă cu unt pe o parte, pe care le-am prăjit în tigaia încinsă cu partea unsă cu unt în jos. Cât timp feliile de pâine se prăjesc, am uns o felie cu pesto, am așezat deasupra două felii de mozzarella Delaco și câteva felii de roșii de grădină. Cealaltă felie de pâine prăjită a fost capacul sandvișului. A ieșit excelent, pesto s-a îmbibat perfect în felia de pâine, mozzarella s-a topit spectaculos, roșia a făcut sandvișul suculent, iar pâinea prăjită cu aromă de unt închide lista de ingrediente grozave ale sandvișului. Pe repeat pentru pachețelul pentru școală! S-a votat!😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close