Pavlova cu ciocolată

1.5K

Pavlova cu ciocolată – un desert decadent cu straturi de bezea, ciocolată, frișcă și fructe proaspete din abundență.

Mergi la rețetă!

Blogul meu s-a născut din pasiunea de a găti și de a prezenta într-un mod plăcut ochiului preparatele gătite! Apoi a intervenit fotografia, ca și activitate conexă, dar acum nelipsită din viața mea! Blogul mi-a captat 90% din timpul liber de care dispuneam și am devenit eu dependentă de el, de a scrie, de a fotografia, de a încerca rețete noi! Apoi am pășit ușor timid în spațiul online, unde am ”cunoscut” (cu cele mai mari și evidente ghilimele de rigoare) oameni de care mă lega aparent aceeași pasiune! Nu au întârziat să apară aprecieri, sfaturi, critici, dar nici dezamăgiri de-a lungul timpului… De multe ori am vrut să renunț să mai scriu, să mai fotografiez, să mai postez! M-am simțit neașteptat de afectată de unele impresii și injurii aduse mie și muncii mele… am căzut… dar m-am ridicat! Pentru că mi-am imaginat cum va fi viața mea fără toată această lume… fără blog, fără încercarea unor preparate culinare noi, fără aranjarea unui cadru pentru fotografii, fără suspansul dinaintea introducerii cardului foto în laptop, fără prelucrarea fotografiilor de care mă simt mulțumită! Ar fi anostă… ar fi lipsită de sens! Pentru că, rolul primordial al blogului a fost și este încă să mă completeze, să mă umple de încântare și emoții, să-mi aducă bucurii! Bucurii care nu pot fi eclipsate de nicio întâmplare urâtă și nicio acuză fondată sau nefondată! Blogul încă există pentru că este o parte importantă din viața mea și pentru că am susținut mereu că atâta vreme cât pasiunea pentru bucătărie și fotografie există, blogul meu va primi atenția cuvenită! Nu este relevant pentru mine faptul că doi sau douăzeci sau două sute de oameni nu îmi apreciază munca și întreg spațiul virtual! Este important faptul că oamenii dragi mie, care mă cunosc (fără nici un fel de ghilimele) și mă respectă, îmi apreciază munca și mă citesc cu drag, cunoscând foarte bine cât de importantă este aceasta mică parte din viața mea – blogul! Am vrut să subliniez asta – acum, aici!

Acestea fiind spuse, trecem mai departe la scrierea rețetei pentru Pavlova cu ciocolată, cu ale cărei fotografii v-am amăgit de câteva zile pe Facebook! La fel de delicioasă ca și prima Pavlova încercată de mine cu vreun an în urmă, aceasta ne-a adus același zâmbet de mulțumire pe chip pe care numai o bucată generoasă de ciocolată o poate face! And it was awesome!

Pavlova cu ciocolată

Equipment

  • Mixer
  • Cuptor

Ingredients

  • 4 albușuri (120g)
  • 200 g zahăr tos
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță cream of tartar
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură oțet de mere
  • 3 linguri cacao neagră
  • 50 g ciocolată rasă fin
  • 250 g fructe (căpșuni, zmeură, rodie, mango etc)
  • 200 ml frișcă

Instructions

  • Începem cu preîncălzirea cuptorului la temperatura de 180°C.
  • Batem spumă albușurile de ou aflate la temperatura camerei. Când spuma începe să se formeze, adaugăm zahărul tos. Nu adăugăm tot zahărul deodată, ci treptat, lingură cu lingură. Din momentul în care am adăugat ultima lingură de zahăr, mixăm la viteză mare cel puțin cinci minute, până când mixerul lasă urme în spuma lucioasă, deci spuma este (cum s-ar spune) băț!
  • Acum este momentul să adaugăm o lingură rasă de amidon alimentar (de tipul Gustin de la Dr. Oetker) și o lingură de oțet de mere. Amestecăm totul încă un minut, având grijă ca toată compoziția să fie mixată bine și ingredientele omogenizate!
  • În final, adăugăm cele trei linguri de cacao, cernută în prealabil, și ciocolata rasă, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări ample și circulare, de sus în jos, până la încorporare!
  • Împărțim compoziția în două părți (eu am împărțit-o cam 60% și 40%) pe care le turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt, dându-le o formă rotundă, însă diametru diferit. Prima bezea avea cam 25cm diametru, iar a doua aproximativ 20cm diametru.
  • Dăm tava la cuptorul încins și, în momentul introducerii în cuptor, micșorăm temperatura cuptorului la 140°C și lăsăm pavlova la copt aproximativ 60-85 minute, până când capătă o ușoară tentă aramie și este tare la atingere. Atenție (!!!) să nu o lasati prea mult, dacă se arde devine amară! Mai bine verificați din 10 în 10 minute, după primele 30 minute! După ce constatăm că este coaptă, oprim cuptorul, deschidem ușa acestuia și lăsăm Pavlova să se răcească în cuptor cu ușa întredeschisă!
  • O ornăm cu frișcă, pepene galben, căpșuni, ciocolată topită etc etc. You'll love it! You'll definitely love it!
Course: Dessert
Cuisine: International
Keyword: Bakery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close