Extract de vanilie

316

Extract de vanilie obținut în casă, din ingrediente naturale, perfect pentru a oferi un gust vanilat prăjiturilor și deserturilor de casă.

Dragii mei, sper că ați avut parte de sărbători liniștite, petrecute alături de cei dragi sufletului vostru!

Vă spuneam cu câteva zile înainte de sărbătorile pascale cum voi face cele mai aromate prăjituri datorită acestui extract de vanilie obținut în casă, din ingrediente naturale. Lucrurile s-au întâmplat așa cum prevedeam, acest extract natural de vanilie fiind cireașa de pe tort în toate preparatele dulci pregătite pentru masa de Paști! Da, un extract de vanilie bun face diferența, vă asigur!

Vă recomand cu drag și vouă să încercați să obțineți acasă, cu minimul de ingrediente, esențe naturale! Acest extract de vanilie făcut în casă deschide seria unor esențe/arome pe care eu le folosesc frecvent la dulciuri și ale căror rețete îmi doresc să ajungă și la voi! Rând pe rând, sper să cuprind pe blog toate aceste rețete despre care vă vorbesc!

Pe scurt, formula simplificată a rețetei arată cam așa:

(250ml vodka + două păstăi vanilie) x 45 zile = extract natural de vanilie

Povestea extractului de vanilie trebuie să înceapă cu cel puțin 45 zile înainte de momentul folosirii extractului. Cu cât este mai lungă perioada în care vodka și păstăile de vanilie macerează, cu atât mai aromat va fi extractul. Același lucru este valabil și pentru culoarea extractului. Mai mult timp petrecut la macerat înseamnă o culoare mai intensă, maro închis.

Începem cu spălarea unui recipient din sticlă (obligatoriu) având volumul de 250 ml. Lăsăm sticla să se usuce complet. Tăiem păstăile de vanilie în jumătate, pe lung, și le așezăm în sticlă. Umplem recipientul cu vodka, închidem sticla cu un dop etanș (din plută pentru un aspect mai rustic) și așezăm extractul într-un loc ferit de lumină. Eu l-am așezat undeva în partea din spate a dulapului cu mirodenii. O dată pe săptămână luați sticla și o agitați energic de două-trei ori. După aproximativ 45 zile, extractul este gata, mai aromat ca orice extract folosit vreodată, vă asigur!

Am preferat să fotografiez extractul la o săptămână după ce am pregătit compoziția, ca să se poată observa și păstăile de vanilie.

După macerare, culoarea extractului va deveni maro și va avea o aromă plăcută de vanilie.

extract de vanilie
extract de vanilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close