Roșii uscate

1.3K

Roșii uscate – un ingredient cheie în rețetele mediteraneene, făcute acasă din roșiile gustoase și suculente de grădină în vârf de sezon.

Am transformat cele mai bune roșii din grădina părinților mei, coapte de soarele blând al începutului de toamnă, în două borcane de roșii uscate. Nu le-am uscat la soare, ci în cuptor, lent, la 125°C timp de patru ore.

Am ales roșii de dimensiuni similare (e important acest aspect pentru a se coace uniform în același timp), le-am tăiat jumătăți și le-am așezat cu partea tăiată în sus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am presărat fulgi de sare și le-am pus la copt. Alături de fulgii de sare mai puteți adăuga ierburi sau alte condimente preferate, însă eu am ales să fac acest lucru după coacere, când am așezat bucățile de roșii uscate în borcane.

După coacere, am așezat feliile de roșii uscate și răcite într-un borcan sterilizat împreună cu câteva frunze de busuioc proaspăt și doi-trei căței de usturoi. Am turnat ulei de măsline peste roșii (roșiile au fost complet acoperite de stratul de ulei) și am închis borcanul cu un capac ermetic. Îl voi păstra la frigider și am de gând să folosesc roșiile uscate la foccacia, sos Romesco sau la vreo altă rețetă cu iz mediteranean pe care abia o aștept!

Roșii uscate în ulei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close