Tiramisu cu șampanie

1.3K

Tiramisu cu șampanie – un desert clasic, deja consacrat, delicios și atât de ușor de preparat ridicat la rang de… Revelion.

Mergi la rețetă!
Bun găsit în anul 2023, dragii mei!

Deși aceasta este prima rețetă de pe blog de anul acesta, am apucat să o împărtășesc deja și cu voi, cei care mă urmăriți pe Instagram sau Facebook, în ultima zi a anului care tocmai a trecut. Cu această ocazie, pentru postări zilnice în social media, dar și pentru a fi la curent cu cele mai noi rețete, vă sugerez să apăsați cu încredere butonul Follow pe oricare dintre cele două platforme social media aveți cont creat. Este drept că toate rețetele ajung și aici, în mica mea carte de bucate virtuală și vă mulțumesc că mă citiți și recitiți, însă sunt momente în care acest proces durează puțin mai mult decât intenționez, iar canalele social media sunt mult mai la îndemână și oferă resursele necesare pentru a ajunge și mai ușor la toți cei care faceți parte din comunitatea
”Can’t boil an egg”.

Anul 2023 începe fără rezoluții pentru mine

Nu am rezoluții și nici nu mi-am explicat de ce, dar mi se pare că m-a luat prin surprindere 2023. Parcă nu am apucat nici să clipesc în 2022 și zbang! 2023 a și bătut la ușă! Îmi doresc totuși să surprind în câteva minute, mai mult pentru mine însămi, cum a trecut 2022 pentru mine, ca om și old fashioned food blogger.

Încep cu o mică povestioară: în octombrie 2022 am participat CA SPECTATOR la conferința TedX de la Cluj Napoca, după ce am câștigat o invitație pe pagina de Instagram a Prăjiturelei. O prietenă de-ale mele, văzând doar poza postată pe Instagram cu ecusonul pe care era scris numele meu a reacționat: „Ești speaker la conferință? Ce tareeeee!”, iar reacția mea a fost: „Cum să fiu speaker? Sunt doar spectator! Despre ce aș putea vorbi în cadrul unei conferințe al cărei scop principal este să inspire și să motiveze generații întregi?”. Iar ea mi-a raspuns rapid: „Ai putea povesti multe despre cum te reinventezi de fiecare dată!”. Am fost modestă, cum cred că sunt de obicei, și am răspuns simplu: „Nu, nu, sunt un simplu spectator sosit să o asculte vorbind pe Prăjiturela și pe ceilalți participanți care au cu adevărat ceva de spus”. Conversația s-a încheiat acolo, eu nu m-am mai gândit la asta și fraza asta NU se încheie cu: „Ei, ce credeți? La următoarea conferință TedX voi ocupa locul de speaker, nu pe cel de spectator pentru că cineva a văzut cât de grozavă sunt și m-a invitat să inspir și să motivez o generație”. Totuși, fraza continuă cu: E adevărat, m-am gândit la spusele prietenei mele și anul acesta simt că m-am reinventat. La fel fac în fiecare an! Las modestia deoparte și vă spun cu mâna pe inimă: muncesc constant să devin cea mai bună versiune a mea! Mi-a fost ușor să revin la blog după o pauză de șase ani în care am pierdut contactul cu tot ce înseamnă lumea online-ului? Răspunsul este nu, dar am muncit și muncesc al naibii de mult să ajung acolo unde doresc – adică la cât mai mulți oameni care vor să învețe nu doar să gătească, dar și să trăiască simplu, în adevăr și armonie, așa cum mă străduiesc eu să fac!

Și pentru că am menționat reacția prietenei mele (reacție care pur și simplu m-a surprins) aș vrea și să punctez un aspect care mereu mi s-a părut copleșitor:

Felul în care ne privesc prietenii apropiați spune mai multe despre noi decât încercăm noi să cuprindem în cuvinte sau acțiuni.

Iar anului 2022 vreau să îi fiu recunoscătoare pentru că mi-a permis să îmi păstrez prietenii aproape. Mereu am fost copleșită de felul în care mă privesc, mă tratează și mă respectă, și mereu am verbalizat surprinderea asta a mea, întrebând „ce am făcut ca să vă merit?”, iar răspunsul lor dintotdeauna este: „dar tu cum ești pentru noi?” Și e așa cum vă zic, să știți:

Oamenii sunt o oglindă!

Avem capacitatea supremă de a atrage oameni în care ne putem oglindi, care reflectă aceleași calități pe care noi înșine le avem. Tratezi pe cineva cu empatie? Cu empatie ți se va răspunde. Tinzi să fii răutăcios? Răutățile se vor întoarce! Ești ceea ce oferi la fel cum ești ceea ce primești! Fără să mai insist pe subiect!

Iar acum mă reîntorc la povestea de la Conferința TedX și vă spun că

am reușit!

Am reușit să mă reinventez. Am reușit să trec de fiecare ”dacă ai fi continuat atunci în 2014… ce departe erai acum…” care mă măcina. Am continuat din 2020 și sunt fix acolo unde trebuie să fiu în acest moment al vieții mele. Și sunt bine așa. Am trăit din plin fiecare minut al naibii de greu, dar în egală măsură minunat de mămiciție, în offline, departe de deadline-urile și munca intensă care vin la pachet cu titulatura de food blogger sau creator de conținut, dacă e să vorbesc în termeni actuali. Nu voi fi probabil niciodată pe o scenă TedX, dar sunt aici, pe scena virtuală a blogului meu, și vă spun de aici că și mai târziu orice se poate cu multă muncă și mai ales cu pasiune.

Și vă mulțumesc!

Poate nu o fac suficient de des, dar vă mulțumesc că îmi treceți pragul, că mă citiți și îmi încercați rețetele. Mulțumesc pentru feedback și tot sprijinul din online-ul ăsta întortocheat, indiferent că îl primesc aici, sau pe Instagram, sau pe Facebook ori TikTok – v-am zis că am TikTok, nu? :))
Voi îmi dați aripi mai ceva ca Redbull și vă sunt recunoscătoare!

Cred că puteam face o postare separată despre 2022 și non-rezoluțiile pe anul 2023, dar o las așa și scriu mai jos rețeta acestui Tiramisu cu șampanie divinisim! Să ridicăm fiecare cupă în cinstea lui 2023 și a tuturor anilor care ne vor găsi împreună! La mulți ani! <3

Tiramisu cu șampanie

Servings 6 pahare
Prep Time 30 minutes
Resting time 8 hours
Total Time 8 hours 30 minutes

Equipment

  • cântar de bucătărie

Ingredients

  • 20-24 pișcoturi
  • 300 ml șampanie/vin spumant
  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr alb
  • 750 g mascarpone
  • zmeură proaspătă
  • foiță de aur pentru decor

Instructions

  • Separați albușurile de gălbenușuri și puneți gălbenușurile și zahărul într-un bol termorezistent. Așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă (fără ca bolul să atingă apa), creând astfel mediul perfect pentru baie de aburi. Puneți cratița cu bolul pe foc mediu, amestecând încontinuu cu un tel. Gătiți gălbenușurile cu zahărul până când obțineți un amestec cremos, aerat, deschis la culoare, iar zahărul este topit. Lăsați crema de gălbenușuri să ajungă la temperatura camerei.
  • Cu ajutorul unui mixer, încorporați crema de brânză mascarpone în crema de gălbenușuri, lingură cu lingură! Veți obține o cremă foarte fină.
  • Înmuiați pișcoturile în șampanie/vin spumant și așezați-le în pahare. Alegeți paharele cu picior din dulap, un asemenea desert are nevoie de picior înalt. Alternativ cu pișcoturile, puneți crema de mascarpone și gălbenușuri. Mai așezați un strat de pișcoturi înmuiate în șampanie și din nou cremă.
  • Dați paharele cu Tiramisu la frigider pentru minim 4-6 ore.
  • După răcire, așezați peste ultimul strat de cremă una-două bucăți de zmeură pe care puneți foiță de aur cu ajutorul unei pensete.
  • Să aveți poftă!

Notes

Tiramisu cu șampanie se servește în maxim 48 ore de la momentul preparării. După acest interval, șampania devine acră și gustul desertului se modifică!
Course: Dessert
Cuisine: Italian
Keyword: Desert la pahar, Desert rapid, Pișcoturi, Șampanie, Tiramisu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close