5 reguli pentru o bucătărie mereu curată

2K

Bucătărie mereu curată? Cu siguranță este ceva ce orice gospodină visează să aibă. Cum să păstrezi bucătăria curată deși gătești mereu și folosești fiecare centimetru al ei? O baghetă magică ar ajuta, dar în lipsa ei, câteva reguli simple de respectat în bucătărie ar trebui să fie suficiente pentru a avea mereu o bucătărie curată și bine organizată.

Trebuie să recunosc că nici eu nu am fost mereu ordonată și nu de puține ori în bucătăria mea trona o chiuvetă plină cu vase murdare sau un blat încărcat de electrocasnice și alte accesorii. Asta până când mi-am dat seama că toate aceste lucruri nelalocul lor mă încărcau negativ și îmi dădeau o stare de disconfort. În plus, cine nu vrea o bucătărie strălucitoare mereu cu efort minim?

În speranța că ideile mele vor fi utile, am ales 5 reguli pentru o bucătărie mereu curată:
  1. Nu amâna niciodată o sarcină care îți ia mai puțin de 5 minute! Ai cronometrat vreodată timpul în care scoți vasele din mașina de spălat? Sau cel în care cureți plita de resturi de mâncare? Te asigur că niciuna dintre sarcini nu îți ia mai mult de 5 minute, așa că nu le amâna! Nu trebuie să pierzi autobuzul ca să scoți vasele din mașina de spălat, dar înțelegi ce zic!
  2. Păstrează la vedere, pe blat, doar acele obiecte și aparate electrocasnice pe care le folosești cel mai des! De ce să stea pe blatul de bucătărie aparatul de waffles pe care îl folosești doar în weekend sau blenderul pe care îl folosești din când în când? Stabilește care sunt obiectele pe care le folosești cel mai des and stick to them!😊 Restul pot sta în dulap. Pentru o și mai bună organizare a spațiului, alege să depozitezi obiectele din bucătărie ținând cont de cât de des le folosești. Vesela pentru Crăciun pe care o folosești doar în decembrie? Poate sta într-un spațiu mai greu accesibil cum ar fi rafturile mai înalte sau spatele dulapului. În schimb, alege pentru obiectele pe care le folosești mai frecvent (tacâmuri, veselă, condimente) spații de depozitare la îndemână, ușor accesibile. Nu ai vrea să muți munții din loc pentru a ajunge la polonic. Ghidându-te după principiul “un loc pentru toate și toate la locul lor” întâlnit în cartea scrisă de Francine Jay – “Bucuria de a avea mai puțin”, lasă pe blatul bucătăriei doar acele obiecte care chiar își au locul acolo. Restul pot sta la locul lor și asigură-te că atribui un loc sigur pentru fiecare obiect în parte!
  3. Renunță la obiectele de decor inutile! Multe dintre obiectele de decor (cărora personal nu le găsesc rostul în bucătărie) nu fac decât să adune praful. Alege totuși să păstrezi la vedere o cafetieră drăguță sau cana aia din Italia pe care ai primit-o cadou și care îți place atât de mult!
  4. Curăță bucătăria în timpii de așteptare! Alege să nu te plictisești în timp ce aștepți să fiarbă pastele sau să se coacă prăjitura. Cele 10 sau 30 minute sunt suficiente pentru a încărca mașina de spălat vase sau pentru orice sarcină care menține bucătăria curată! Fii operativă!
  5. Curăță cuptorul în timp ce dormi! Nu, nu trebuie să fii somnambul și să freci cuptorul 😁 Trebuie doar să alegi un produs de curățare cu acțiune lentă pentru cuptor, îl lași să acționeze peste noapte, iar dimineața doar ștergi cuptorul cu apă călduță. Cuptorul rămâne impecabil cu efort minim! Eu folosesc cu succes spuma de curățare pentru cuptor marca W5 de la Lidl.

Dacă ai citit până aici, îți las și un truc bonus: nu îmi lipsește din bucătărie un recipient cu pulverizator în care am preparat o soluție de curățare folosind o măsură de apă și două de oțet de mere. O folosesc pentru suprafețele care se murdăresc cel mai usor: masa, blatul de lucru sau plita. E non-toxică, la îndemâna oricui și super eficientă!

Sper să găsești utilă această postare! Mi-ar plăcea să îmi scrii în comentarii care sunt trucurile la care apelezi pentru o bucătărie mereu curată 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close