Paste Carbonara

215

Paste Carbonara – o rețetă adaptată la gusturile noastre, pregătită cu ouă, parmezan, o grămadă de piper proaspăt râșnit și… smântână.

Înainte de a mă certa într-un mod neconstructiv că am pus smântână în rețetă, să știți că cineva a făcut asta deja. Știu că pastele Carbonara nu conțin smântână în esență, știu că la mama lor ele se gătesc doar cu ou, parmezan, piper și guanciale. Dar nouă varianta asta homemade de paste ne place cel mai mult și cred că din obișnuință le spunem „Carbonara”. În plus, nu îmi vine în minte niciun restaurant (sibian) în care am mâncat paste Carbonara fără smântână, deci cred că și asta a cântărit la continuarea denumirii pastelor astfel, cu toate că știu că denumirea e improprie. Le pot spune „paste cu smântână” sau altfel, însă cred că asocierea denumirii cu ceea ce ne este servit în farfurie este mai puternică decât teoria… M-am gândit dacă să le schimb denumirea sau nu, dar cred că oamenii care caută inspirație pentru mesele gătite acasă nu se vor împiedica de acest aspect. Oricum, dacă puteți trece peste tot tamtamul ăsta al denumirii improprii, îndrăznesc să vă sugerez să încercați această variantă de paste Carbonara acasă. Cred că, asemenea nouă, o să vă placă!

Cum am procedat? Am fiert pastele al dente în apă sărată. Deși nu am nimic împotriva pastelor de orice fel, prefer tagliatellele. Le-am fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp, în tigaia wok am prăjit cubulețe de bacon (voi puneți atâtea câte doresc soții din dotare, pe principiul cu cât mai mult, cu atât mai bine) – le cumpăr din Lidl sau Kaufland și sunt perfecte aici sau în alte rețete de paste.
După prăjirea baconului, am oprit focul și am adăugat în wok pastele fierte și un amestec din două ouă bătute cu 250ml smântână lichidă, o lingură de parmezan ras, puțină sare și piper proaspăt râșnit. Atenție la sare, baconul de regulă este sărat!
Amestecați bine pastele cu sosul, apoi mai râșniți piper și transferați în farfurii.
Sprinkle some parmezan ras on top și cina e gata, delicioasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close