Ouă umplute roz aka deviled eggs – piesa de rezistență pentru o masă festivă, colorate natural cu sfeclă roșie și umplute cu cremă de pate de ficat.
Mergi la rețetă!Am vrut să las astăzi aici rețeta de ouă umplute roz ca un pin, să știu și să știți că tot aici mă întorc, deși mă învârt și pe Instagram, Facebook, TikTok și cel mai nou Threads (chiar, cum funcționează nebunia asta?!). Fiecare platformă social media are ceva special: pe Facebook mă urmăresc cei mai mulți dintre cunoscuții mei (prieteni, rude, părinți ai copiilor din atâtea generații care mi-au trecut prin brațe și prin inimă, oameni pe care i-am cunoscut prin intermediul blogului), pe Instagram îmi place mie cel mai mult (e acea platformă pe care și eu la rându-mi consum conținut, nu doar creez. E relaxant și satisfying și mă “pierd” cel mai mult scrolând aici.), TikTok îmi place pentru reel-urile adeseori funny care îmi apar în feed (deși nu petrec suficient timp aici ca algoritmii să mă cunoască și să livreze 100% acel conținut care îmi place, dar unde încet-încet se strânge o comunitate drăguță în jurul rețelelor pe care le postez). Despre Threads nu pot să vă zic prea multe, încă încerc să îmi găsesc locul și să îmi dau seama dacă îmi place suficient de mult încât să aloc timp și acestei platforme sau o las în pace. Dar aici… aici e locul de unde a început totul, e sufletul și munca mea întreagă, sunt pașii stângaci făcuți la primele rețete și oamenii care vin și revin în căutate de old fashioned blogging, de rețete, dar și de bucăți de suflet! Sunt aici acum și rămân aici și anul care vine!
2023 în câteva cifre înseamnă pentru blog 71000 vizitatori unici și peste 350000 vizualizări, multe rețete reproduse de voi și câteva preferate all time: tortul de morcovi (pe primul loc în căutările Google), pâine cu maia – rețeta începătorului (în primele 5 rezultate în căutările Google) și Tiramisu cu fistic (de asemenea în primele 5 rezultate în căutările Google).
Vă mulțumesc că veniți și reveniți, că încercați cu încredere rețetele propuse de mine, că reveniți cu feedback, mulțumesc pentru fiecare comment, ❤️ și share. Toate contează și mă ajută să pot continua să fac ceea ce atât de mult îmi place! Vă mulțumesc pentru un 2023 grozav și vă aștept aici și în 2024, cu brațele deschise!
Și închei prin a vă lăsa rețeta de ouă umplute roz, în caz că cineva mai are chef acum să se apuce de gătit așa o minunăție pentru masa de Revelion. Dacă nu, să rămână în colecția de rețete festive pentru la anul sau pentru orice ocazie care merită un asemenea platou deosebit pe masă! Singura dată din an când eu fac ouă umplute e Revelionul, și prima dată când le fac roz e asta. Au ieșit atât de fain că nu mă mai satur să le privesc și nici nu mă încumet să le mănânc! But we will, pentru că nu sunt doar aspectuoase ci și extrem de gustoase și deloc grețoase (cum s-a întâmplat să mai mănânc uneori) – de fapt asta e rețeta de ouă umplute a mamei, cu excepția părții colorate.
Ouă umplute roz aka deviled eggs
Equipment
- plită
- Blender/Robot de bucătărie
Ingredients
- 6 ouă
Pentru marinat ouăle:
- o sfeclă roșie mare
- 1 cup oțet de mere
- 3 cups apă
- 2 frunze de dafin
- o linguriță piper boabe
- o linguriță sare
Pentru cremă:
- o linguriță muștar
- o linguriță maioneză
- o lingură pate de ficat de porc
- unul-doi castraveți murați (după gust)
- frunze pentru decor (mentă, mărar, cimbru, chives sau microplante)
- fulgi de chilli (opțional)
Instructions
- Se taie sfecla felii și se pune într-o cratiță cu oțetul, apa, frunzele de dafin, piperul și sarea.
- Se dau în clocot, apoi se iau de pe foc și se lasă să se răcească complet.
- Între timp se fierb ouăle pentru 12 minute (timpul se măsoară din momentul în care apa începe să fiarbă. După fierbere, se scurge apa fiartă și ouăle se pun sub jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Se lasă și ouăle la răcit, apoi se decojesc.
- Ouăle decojite se pun în apa colorată, se acoperă cu un capac și se lasă la murat timp de 30 minute (pentru culoarea obținută de mine) sau până la două ore pentru o culoare mai intensă.
- Ouăle colorate se taie pe jumătate cu un cuțit ascuțit și se îndepărtează gălbenușul.
- Pentru cremă se pun în bolul unui robot de bucătărie gălbenușurile, muștarul, maioneza, pate-ul și castraveții murați tăiați mărunt. Dacă simțiți nevoia, adăugați sare după gust. Se mixează câteva secunde, apoi se pune crema într-un sac à poche și se șprițează în jumătățile de ouă cu un dui în formă de stea.
- Se decorează cu frunze verzi și fulgi de chilli!Și încercați să le rezistați până la masa de Revelion 😊
Rețeta video: