Tiramisu cu fistic

15.7K

Tiramisu cu fistic – un upgrade absolut delicios al clasicei rețete de Tiramisu, cu gust bogat de fistic și cafea.

Mergi la rețetă!

Povestea acestei rețete de Tiramisu cu fistic este ca oricare alta prezentată aici pe blog: veni, vidi, vici. Am mâncat un Tiramisu genial cu matcha și fistic la restaurantul Sia Sibiu – unul dintre cele mai faine restaurante deschise recent în Piața Mică din Sibiu, pe care vi-l recomand cu bucurie pentru o experiență culinară unică! Așa cum fac de multe ori când îmi place mult un preparat, am decis să încerc să reproduc și eu acasă desertul care m-a fascinat. Cum a doua zi aveam invitați niște prieteni la masă, momentul a venit mai repede decât mă așteptam și am testat cu succes Tiramisu cu fistic. Tiramisu cu fistic a fost pe placul tuturor, iar ziua următoare am lăsat și în stories pe Instagram o poză cu o ultimă felie. Aprecierile și întrebările despre Tiramisu au început să curgă, așa că am decis să las rețeta și într-o postare pe blog, deși vă spun sincer că, în plus față de rețeta originală de Tiramisu, nu am făcut mare lucru.

Gustul de fistic din Tiramisu este dat de pasta de fistic adăugată cremei de mascarpone, așa că asigurați-vă că aveți la îndemână una de calitate. Eu am folosit crema de fistic Bronté de la bioup, care s-a comportat perfect în rețetă. Și dacă tot am vrut gust bogat de fistic, am sărit peste stratul de cacao pe care de obicei îl presar peste Tiramisu, și am presărat deasupra fistic măcinat grosier – i-a oferit textură și culoare.

În varianta degustată la restaurantul Sia, Tiramisu conținea și matcha pe lângă fistic. Nu știu în ce fel a fost preparat, dar combinația de fistic și matcha a fost senzațională, iar tiramisu nu avea gustul amărui specific ceaiului matcha (neapărat să mergeți să îl gustați la restaurantul Sia!). Acasă am pregătit și eu inițial infuzie de ceai de matcha, dar pentru că mi s-a părut prea amar, am decis în ultimul moment că voi însiropa Tiramisu tot cu cafea decofeinizată. A ieșit excelent așa: strat de pișcoturi înmuiate în cafea decofeinizată, strat de cremă cu mascarpone și fistic, iar pișcoturi înmuiate în cafea decofeinizată și iar cremă cu mascarpone și fistic peste care am presărat doar în momentul servirii fisticul mărunțit grosier. Dacă sunteți fani nuci și fistic, o să vă placă super mult varianta aceasta de Tiramisu. Și se gătește rapid și simplu, să tot faceți când în jurul mesei aveți oameni de impresionat. Se va întâmpla, promit! Toți mesenii vor fi impresionați 😊

Tiramisu cu fistic

Servings 8 porții
Prep Time 30 minutes
Resting time 5 hours
Total Time 5 hours 30 minutes

Equipment

  • Mixer

Ingredients

  • 32-36 pișcoturi Boromir
  • 300 ml espresso lung (pun două măsuri de cafea la 300ml apă)
  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr alb
  • 750 g mascarpone
  • 50-60 g cremă de fistic Bioup
  • 30 g fistic decojit, prăjit și sărat

Instructions

  • Preparați cafeaua și lăsați-o la răcit.
  • Separați albușurile de gălbenușuri și puneți gălbenușurile și zahărul într-un bol termorezistent. Așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă (fără ca bolul să atingă apa), creând astfel mediul perfect pentru baie de aburi. Puneți cratița cu bolul pe foc mediu, amestecând încontinuu cu un tel.
  • Gătiți gălbenușurile cu zahărul până când obțineți un amestec cremos, aerat, deschis la culoare, iar zahărul este topit.
  • Lăsați crema de gălbenușuri să ajungă la temperatura camerei.
  • Cu ajutorul unui mixer, încorporați crema de brânză mascarpone în crema de gălbenușuri, lingură cu lingură! Veți obține o cremă foarte fină.
  • În final, adăugați în cremă pasta de fistic Bioup. Mixați până la omogenizare!
  • Înmuiați pișcoturile în cafea și așezați-le într-o tavă/caserolă, fără distanță între ele. Formați un strat de pișcoturi, apoi întindeți jumătate din crema de mascarpone și fistic. Mai așezați un strat de pișcoturi înmuiate în cafea și întindeți cealaltă jumătate din cantitatea de cremă.
  • Acoperiți tava cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru minim cinci ore.
  • În momentul servirii, presărați deasupra un strat generos de fistic tăiat grosier și feliați cu un cuțit cu lamă subțire. Enjoy!
Course: Dessert
Cuisine: Italian
Keyword: Dessert, Fără coacere, No bake, Quick & Easy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Join the Conversation

  1. Doamne cum arata!! Tre sa-l incerc si eu! Cel tarziu de sarbatori!

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close