Dip de brânză feta cu roșii coapte

1.3K

Alege un dip de brânză feta cu roșii coapte și pâine prăjită, iar mintea ta va călători numaidecât în Grecia, la ape turcoaz, plaje cu nisip fin și apusuri de soare spectaculoase.

Cât de rapid poți pregăti un prânz rapid? 20 minute pe ceas 😊 în timp ce roșiile cherry se coc la cuptor la 180°C, pregătești acest dip de brânză feta. Nu am cantități exacte, la 200g brânză feta adaugi 3-4 linguri de ulei de măsline, una-două lingurițe de miere de albine și puțină apă rece (suficientă cât să ajungi la consistența dorită). Servești crema de brânză feta cu roșiile coapte cu măsline și pâinea prăjită unsă cu puțin usturoi! Ca să servești crema de brânză feta mai ușor poți face crostini în felul următor: ungi feliile de paine/baghetă prăjită cu dip, așezi deasupra două-trei roșii coapte, măsline și câteva frunze verzi (fetica se potrivește foarte bine în combinația asta). Poți folosi acest dip/cremă de brânză feta ca aperitiv atunci când ai musafiri și te asigur că vor fi mega încântați. Sau poți face la fel ca mine: te cuibărești pe canapea și savurezi o felie de pâine prăjită cu cremă de brânză feta în timp ce aștepți copiii să ajungă acasă de la școală. În orice fel vei alege să îl servești, un lucru rămâne neschimbat: această combinație e extrem de gustoasă. Gustul acrișor al roșiilor coapte cu măsline echilibrează gustul dulce-sărat al cremei de brânză și aș zice că e musai să le serviți împreună.

Las mai jos un scurt video care demonstrează rapiditatea cu care poți pregăti acest dip și care (sper eu) îți va face papilele gustative să danseze în așteptarea gustului delicios al acestui dip.

Pentru a coace roșiile la cuptor, folosesc cu succes o tigaie de fontă, care nu ar trebui să lipsească din bucătăria nimănui. O cumperi o dată și o folosești o viață întreagă. Tigaia mea este Oti și am cumpărat-o de aici: tigaie de fontă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close