Vol au vent cu cremă de brânză & somon

445

Vol au vent cu cremă de brânză și somon – o idee delicioasă și aspectuoasă de aperitiv pentru mese de sărbătoare.

Încep timid șirul preparatelor cu iz festiv cu aceste vol au vent atât de simplu de pregătit încât cu greu pot spune că scriu o rețetă 🤭

Am folosit o cutie de brânză pufoasă cu verdeață Delaco, somon afumat și câteva fire proaspete de mărar pentru a umple și decora aceste coji de vol au vent pe care de data asta le-am cumpărat, dar de obicei le fac acasă din foietaj. În această perioadă le găsiți disponibile în gama De Luxe de la Lidl. Dacă totuși doriți să le pregătiți acasă, aveți nevoie de o foaie de foietaj pe care o veți tăia în cercuri de 3-4cm diametru. Jumătate din aceste cercuri de foietaj le mai decupați cu o formă rotundă mai mică (2cm), apoi suprapuneți cercurile decupate peste celelalte, lipindu-le unul de celălalt cu ou bătut. Le ungeți și la suprafață cu ou bătut și le coaceți în cuptorul încins la 180°C 15-20 minute sau până când cresc și se rumenesc.

Am pus crema de brânză cu verdeață într-un bol, am amestecat-o cu o linguriță pentru a o omogeniza și apoi am transferat-o într-un sac a poche cu dui în formă de stea. Am șprițat cremă de brânză în fiecare foietaj, apoi am așezat somon afumat și frunze de mărar proaspăt. În lipsă de vol au vent, puteți folosi coji de mini-tarte sărate, felii de pâine/baghetă prăjită sau chiar coji de choux.

Aperitivele create arată minunat pe fiecare masă gătită de sărbătoare și sunt delicioase!

Și, cât de mari sunt șansele să le încerci în perioada sărbătorilor?😊


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close