Încercând rețeta asta de cheesecake fără coacere (aproape) cu crustă de biscuiți cu fistic, mă simt ca și cum aș fi câștigat la loto. Nu am câștigat niciodată la loto, dar cred că îmi pot imagina sentimentul 😁
Eu sunt fana numărul unu a cheesecake-urilor, iar prin descoperirea acestei rețete chiar mă simt mai bogată! Pentru că timpul meu, la fel ca al fiecăruia dintre voi, este prețios, iar un desert decadent cu preparare în doar câteva minute și cu o listă scurtă de ingrediente chiar m-a cucerit!
Un alt avantaj al acestui cheesecake fără coacere, pe lângă timpul extrem de scurt în care se pregătește, este că poate fi pregătit cu succes în orice moment al anului. Puteți adapta felul în care ornați tarta la fiecare anotimp, alegând din lista generoasă de fructe de sezon a fiecăruia. Dacă vara cheesecake-ul e perfect cu căpșuni, zmeură, afine sau cireșe, toamna e minunată alături de smochine sau prune. Iarna am încercat-o cu citrice (portocalele roșii sunt the best), iar primăvara îmi imaginez că o voi orna cu fructe exotice (kiwi, mango, papaya sau kaki).
Cheesecake-ul fără coacere este un desert lejer, dulce-acrișor, fin și catifelat care a avut priză mare la public. L-am văzut preparat de voi pe Instagram în zeci de variante, iar asta mă bucură enorm.
Vă las rețeta și vă invit să apăsați butonul “save” și să o încercați pentru că merită cu adevărat! Iar eu, când insist asupra unui lucru, nu o fac degeaba! Îmi veți mulțumi mai târziu 😊
Ca dovadă a faptului că ador cheesecake-urile în orice formă a lor, pe blog puteți găsi și alte rețete de cheesecake: New York cheesecake aici și German Cheesecake aici.
Rețeta este adaptată după rețeta „no bake cheesecake” de pe bloul The Yellow Butterfly – @devamadeo (Thank you ❤)
No bake cheesecake
Equipment
- tavă rotundă cu margine detașabilă (diametrul de 23-223-25 cm)
- Mixer
- cântar de bucătărie
- Cuptor
- robot de bucătărie
Ingredients
Crusta
- 15 biscuiti digestivi (cca 180g)
- 100 g unt gras topit
- o lingură zahăr
- 50 g fistic prăjit și sărat
Crema
- 400 g cremă de brânză Philadelphia
- 360 g lapte condensat
- ½ lămâie (sucul și coaja)
- o linguriță esență de vanilie
Servire și decor
- fructe proaspete (căpșuni, afine, mure, zmeură etc)
- frunze de mentă
Instructions
- Măcinați fin biscuiții împreună cu fisticul.
- Adăugați zahărul și untul topit, amestecați și transferați compoziția în tava de tartă cu margine detașabilă.
- Presați amestecul de biscuiți în tavă, atât pe fund, cât și pe marginile tăvii, folosind un pahar cu fundul plat.
- Coaceți baza de biscuiți pentru 10 minute la 180°C, apoi lăsați-o să se răcească complet.
- Pentru cremă începeți să mixați (la viteză medie) crema de brânză (neapărat la temperatura camerei) cu laptele condensat, după care adăugați sucul și coaja de lămâie, iar în final esența de vanilie. Foarte important: nu supramixați!
- Turnați crema în crusta de biscuiți, nivelați-o cu o spatulă și dați cheesecake-ul la frigider pentru 6-8 ore sau peste noapte.
- După răcire, ornați cheesecake-ul cu fructe proaspete, fistic măcinat și câteva frunze de mentă proaspătă!
- Feliați și serviți rece!
Notes
- Am primit deja mai multe mesaje în care am fost întrebată de unde am cumpărat lapte condensat. Într-o vreme nu găseam nicăieri, iar de fiecare dată când întrebam vânzătorii din supermarket de lapte condensat eram direcționată spre raftul cu cafea, unde găseam lapte condensat lichid pentru cafea. Acela nu este potrivit pentru rețetele care cer lapte condensat (de fapt eu nu îl cumpăr nici pentru cafea). Laptele condensat pe care îl folosesc este pasteurizat și ambalat în cutie metalica, sub forma unei conserve. Al meu a fost cumpărat din Auchan, dar am văzut și la Carrefour și la Kaufland! Vă las o poză cu cel pe care îl aveam în cămară (mereu îmi fac stoc de lapte condensat de teamă că nu mai găsesc de cumpărat, cum nu demult se întâmpla)