Brăduț cu ciocolată & zmeură

2.3K

Bună dimineața cu un super brăduț cu ciocolată și zmeură – cel mai rapid, simplu, la îndemâna oricui și totuși cel mai spectaculos desert de defilat pe mese în preajma sărbătorilor de iarnă. Pentru că nu, nu doar pui așa un desert pe masă, ci defilezi la propriu cu brăduțul cu ramurile rumenite, împodobite cu zmeură în loc de globuri roșii și crenguțe din ce verdeață ai la îndemână! Se vor auzi din jur interjecții de genul: wow!, mmmm!, yum! și vei știi că tot “efortul” va fi meritat 😊De fapt și de drept, obții acest brăduț cu ciocolată și zmeură cu efort minim care nu presupune mai mult decât să:

  1. întinzi pe masa de lucru o foaie de 𝐚𝐥𝐮𝐚𝐭 𝐟𝐨𝐢𝐞𝐭𝐚𝐣,
  2. o ungi cu 𝐜𝐫𝐞𝐦𝐚 𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐚 sau alune sau fistic, sau orice sortiment îți place,
  3. pui deasupra încă o foaie de aluat foietaj
  4. și tai dreptunghiul în formă de brăduț.
  5. Ramurile sunt obținute din fâșii de aluat de 3cm lățime tăiate din dreptul trunchiului, lăsând o porțiune de 3-4 cm netăiată în centrul bradului.
  6. Răsucești fiecare fâșie de aluat în aceeași direcție,
  7. ungi tot bradul cu un 𝐨𝐮 𝐛𝐚𝐭𝐮𝐭,
  8. presari 𝐬𝐞𝐦𝐢𝐧ț𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐧𝐞𝐠𝐫𝐮(fabuloasă combinația de cremă de alune cu susan și foietaj🤤)
  9. și coci brăduțul în cuptorul încins la 180°C pentru 17-20 minute sau până când este rumenit.
  10. După răcire îl poți decora cu 𝐟𝐫𝐮𝐜𝐭𝐞 𝐫𝐨𝐬𝐢𝐢 și 𝐟𝐫𝐮𝐧𝐳𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢. Îi dau un aer și mai festiv. Sosul de ciocolată cu care noi l-am servit este făcut cu mixul de ciocolată caldă a cărui rețetă este în postarea anterioară. Asta e tot, v-am zis că merită efortul 😊

Las și în imagini pașii de lucru.

Ca de obicei, rețeta e to save, to try, to love 🤍 and repeat!

P.S. Valul neașteptat de mare de fotografii primite de la voi și numărul uriaș de like-uri și salvări (peste 2000 like-uri și peste 1200 salvări) strâns de postarea cu brăduțul de ciocolată pe Instagram a demonstrat cât de mult v-a plăcut brăduțul, iar eu nu îmi încap în piele de bucurie. Așa că nu pot decât să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Brăduțul cu ciocolată și zmeură a fost pe val Crăciunul acesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close