Iepurași de Paști

1.2K
Iepurași de Paști făcuți din aluat foietaj umplut cu Nutella – o idee delicioasă de desert pe care mai ales copiii o vor aprecia și savura cu bucurie!

Încă de când am văzut ideea aceasta atât de drăguță de desert pentru Paști, m-am topit și mi-am propus să o pun și eu în practică în bucătărie. Am făcut prima tavă ieri (off camera), să îmi dau seama cam cum ar trebui să îi “asamblez”, iar astăzi am filmat pașii pentru a doua tavă (vine curând și un reel).

Copiilor le-am spus că le voi pregăti o surpriză, fără să le dau mai multe detalii, iar ieri, la venirea acasă de la școală și grădiniță, au fost pur și simplu dați pe spate de drăgălășenia iepurașilor, dar mai ales de gust! Adică, sunt făcuți din foietaj și Nutella! Cam ce nu ar fi bun la combinația asta?

Iepurașii se pregătesc în 30 minute cu tot cu copt și ai nevoie doar de un pachet de aluat foietaj și două-trei linguri mari de Nutella. Se întinde foietajul, se unge cu Nutella jumătate din foaie pe lățime, se suprapune cu jumătatea rămasă liberă și se taie fâșii de 2.5×30 cm. Se răsucesc fâșiile, se așază în tavă, se ung cu ou bătut, se presară zahăr granulat (merge și zahărul tos) și se coc la 185°C timp de 15-17 minute. Pentru drăgălașii iepurași de Paști puteti face apoi o codiță dintr-un moț de frișcă sau dintr-o cremă de mascarpone cu miere (aceeași cremă folosită pentru tortul cu fistic). Nu știu un desert pentru masa de Paști mai simplu decât acesta. Atât de rapid, ușor de facut și de mare efect! Neapărat de încercat cu și pentru copii! Cu plăcere 😊

Iepurași de Paști

Prep Time 15 minutes
Cook Time 17 minutes
Total Time 32 minutes

Equipment

  • Cuptor
  • tavă de copt

Ingredients

  • 1 pachet foietaj
  • 200 g Nutella
  • zahăr granulat
  • un ou bătut
  • frișcă bătută

Instructions

  • Se întinde foietajul, se unge cu Nutella jumătate din foaie pe lățime, se suprapune cu jumătatea rămasă liberă și se taie fâșii de 2.5×30 cm.
  • Se răsucesc fâșiile, se așază în tavă, se ung cu ou bătut, se presară zahăr granulat (merge și zahărul tos) și se coc la 185°C timp de 15-17 minute.
  • Pentru drăgălașii iepurași de Paști puteti face apoi o codiță dintr-un moț de frișcă sau dintr-o cremă de mascarpone cu miere (aceeași cremă folosită pentru tortul cu fistic). Nu știu un desert pentru masa de Paști mai simplu decât acesta. Atât de rapid, ușor de facut și de mare efect! Neapărat de încercat cu și pentru copii!
  • Nu știu un desert pentru masa de Paști mai simplu decât acesta. Atât de rapid, ușor de facut și de mare efect! Neapărat de încercat cu și pentru copii!
Course: Dessert
Cuisine: International
Keyword: Easter

În videoclipul scurt de mai jos puteți vedea și modalitatea de preparare a iepurașilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close