Budincă de chia cu ciocolată

990

Budincă de chia cu ciocolată – un desert la pahar cu semințe de chia (ingredientul minune), cacao, nuci și fructe proaspete sau confiate.

Despre semințele de chia

Cunoscute încă din vechile culturi aztece și mezoamericane, semințele de chia erau consumate pentru proprietățile medicinale și constituiau o parte importantă în dieta oamenilor. Chia înseamnă putere și, potrivit înscrisurilor, erau consumate ca amplificator de energie.

Conținând de cincisprezece ori mai mult magneziu decât broccoli, de șapte ori mai multă vitamina C decât portocalele, de opt ori mai mult omega 3 decât somonul, de cinci ori mai mult calciu decât laptele, semințele de chia sunt un aliment minune pentru sănătatea noastră. Mai conțin și calciu, zinc, fier, fosfor, acid folic, vitamina A, dar si cupru. Sunt bogate în fibre, ajută la reglarea tranzitului intestinal și oferă senzația de sațietate mai ușor pentru că, odată ingerate, cresc mult în volum. De asemenea, consumate pe stomacul gol, reprezintă un veritabil probiotic natural.

Cum consumi semințele de chia?

Semințele de chia pot fi adăugate în iaurt, cereale, smoothie-uri, budincă de ovăz (vezi rețetele pentru mic dejun cu ovăz și semințe de chia, gingerbread overnight oats sau pumpkin overnight oats) și pot fi consumate cu precădere la micul dejun.

Astăzi vă arăt varianta budincii de chia cu ciocolată și fructe proaspete – o idee de mic dejun vegan, hrănitor și sănătos.

Ingrediente pentru o porție de budincă de chia:
• o lingură cacao
• ¼ cup semințe de chia
• două linguri sirop de arțar sau miere
• ½ cup lapte vegetal (am folosit lapte de migdale)

Amestecați toate ingredientele într-un pahar și lăsați budinca 15 minute la rece. O puteți consuma ca atare sau cu fructe proaspete, nuci sau fulgi de cocos.

De curând am integrat în dieta mea colagenul hidrolizat pulbere, un supliment alimentar despre care am scris mai multe în cadrul acestei postari de pe Instagram, iar budinca de chia, la fel ca o ceașcă de cafea, ceai sau fresh de portocale, este varianta perfectă pentru a-l consuma la micul dejun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close