Salată de ouă și avocado

1K
Această salată de ouă și avocado este perfectă pentru un mic dejun fabulos! Am servit-o cu chiflă integrală și baby spanac pe post de #cevaverde și mi-am promis că voi reveni la ea curând, este absolut delicioasă!

În fiecare duminică, fără excepție, atunci când lumina în casa noastră se stinge, eu rămân preț de câteva minute bune și schițez un mic plan al meniului nostru săptămânal și documentez rețetele pe care vreau să le încerc ținând cont de dorință și/sau de ingredientele din frigider, iar luni fac cumpărăturile pentru săptămâna în curs.

Copiii mănâncă la grădiniță/școală micul dejun și prânzul, așa că meniul nostru nu conține trei mese pe zi, iar sarcina de a-l elabora nu este prea mare. Pe scurt, gătesc cam zilnic sau o dată la două zile mâncăruri delicioase care se pregătesc rapid și simplu. Încerc să am mereu în frigider o ciorbă gustoasă, fructe și legume proaspete, ouă și lactate din care încropesc ușor și rapid orice masă.

Și așa ajung la masa de astăzi. S-a vrut a fi mic dejun, dar a devenit un sandviș pus în geantă și servit la prânz. Am valorificat un avocado bine copt uitat în frigider și câteva ouă proaspete aduse de mama în weekend și am pregătit o salată de ouă și avocado absolut delicioasă, care va rămâne pe lista cu mâncăruri la care apelez în grabă (voi scrie curând despre asta).

Am pregătit această delicioasă salată de ouă și avocado din fix 5 ingrediente:
• două ouă fierte tari
• un avocado
• o linguriță de maioneză
• o lingură de zeamă de lămâie
• o ceapă verde

Am fiert ouăle tari (10 minute de la primul clocot). Am lăsat ouăle la răcit în apă rece, apoi le-am curățat de coajă și le-am tăiat bucăți mici. Am pasat jumătățile de avocado cu furculița, am adăugat ceapa verde tăiată mărunt, maioneza, zeama de lămâie și ouăle tăiate bucăți, am amestecat și am condimentat cu sare și piper.

Un alt mic dejun delicios cu avocado și ou este acest sandviș cu avocado, ou ochi și sos Romesco pe care evident vă recomand să îl încercați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close