Burger vegan

143

Burger vegan suculent și gustos, plin de savoare și culoare, perfect pentru zilele de post în care aveți ceva special de sărbătorit.

S-a întâmplat ca 1 mai să se așeze bine și de neclintit în joia Paștilor, o zi de post, în care personal am avut multe treburi de rezolvat acasă. Știți voi, dereticat prin casă, plantat mușcate în ghiveci și pus la punct ultimele detalii în casă și prin curte – a never ending process, și doar cine are o casă în grijă înțelege asta. Nu ne-am făcut timp de mers la „iarbă verde”, cum facem de obicei, însă am vrut să marcăm cumva momentul și m-am gândit: ce să fie? Și de post, și gustos, și special, dar și rapid – nu am vrut să îmi ocup jumătate de zi pregătind masa. Copiii au rămas la bunici, iar pentru noi doi am gândit și pregătit acest burger vegan care a fost excelent.

Am pregătit această rețetă de chifle, cu mențiunea că am înlocuit laptele din rețetă cu apă și, la final, am uns fiecare chiflă cu lapte de ovăz în loc de ou bătut – aici am constatat singura diferență între chiflele făcute după rețeta originală și cele de post: lipsa acelei cruste lucioase specifice aluaturilor unse cu ou. Am uitat să presar semințe deasupra lor, că altfel nici nu s-ar fi văzut diferența dintre ele. Ca și textură au ieșit la fel de pufoase, alveolate și aromate, deci puteți alege cu încredere această variantă pentru un burger vegan.

Să vorbim despre chifteaua de burger. Se găsesc în comerț diverse mixuri vegane pentru chiftele, burgeri sau alte preparate vegane. Orice am încercat a ieșit foarte bun, aceste mixuri bogate în proteine având la bază soia și alte ingrediente și condimente de origine vegetală. În plus, se prepară foarte ușor cu apă fierbinte și se modelează și coc la fel de ușor. Dacă am un astfel de pachet în cămară, îmi asigură o bază pentru un prânz vegan excelent și mă asigur că îl am mereu în cămară. Pe site-ul veggofix.ro am și un cod de reducere (DIANA15) care vă oferă 15% reducere la orice produs comandat. Voucherul se aplică la întreg coșul de cumpărături și poate fi cumulat și cu alte oferte valabile la momentul plasării comenzii.

Ok, acum let’s talk about sos. Îmi place ca burgerul să fie suculent și simt că o chiftea, oricât de fragedă ar fi (valabil și pentru una din carne) nu e suficientă pentru a face burgerul juicy. Ca să evit clasicele sosuri cu ketchup și maioneză, dar și ca să mă asigur că în final burgerul rămâne vegan, am pregătit un hummus cu sfeclă, cu o culoare vibrantă și absolut delicios. S-a potrivit de minune cu restul ingredientelor din burger, dar și ziua următoare, cu pâine prăjită și sparanghel tras în tigaie, așa că am bifat două mese vegane cu acest hummus.

În plus față de chiflă, hummus și chifteaua vegană, am mai pus în burger și o felie mare de roșie și salată ruccola, iar gustul a fost complet! Mi-a plăcut atât de mult acest burger vegan încât l-aș face și cu altă ocazie, indiferent dacă e post sau nu, ceea ce vă doresc și vouă :)!

Rețeta chiflelor o aveți aici: chifle pentru burger, mixul pentru chiftea îl găsiți aici: veggofix.ro, iar rețeta pentru hummus cu sfeclă o las în cele ce urmează.

Hummus cu sfeclă

Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Equipment

  • food processor/mini chopper

Ingredients

  • boabele de năut dintr-o conservă de 400g
  • 100 g sfeclă fiartă și tăiată felii
  • doi căței de usturoi
  • o lingură tahini
  • o linguriță sare
  • o linguriță chimion
  • una-două linguri zeamă de lămâie
  • puțină apă rece pentru a obține consistența dorită (dacă e cazul)

Instructions

  • Am pus toate ingredientele în bolul unui blender și am mixat timp de un minut, timp în care am mai ridicat capacul și am curățat pereții bolului cu lingura. Puteți ajusta cantitatea de condimente, suc de lămâie, usturoi după propriul gust!
Course: Appetizer
Cuisine: Oriental
Keyword: Burger, Burger buns, burger vegan, hummus, sfeclă roșie, Vegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close