Hummus

1.1K

Hummus – un preparat libanez extrem de popular în întreaga lume obținut din pastă de năut, pastă de susan, lămâie, usturoi, ulei de măsline și alte condimente orientale specifice (za’atar, kimion sau boia de ardei dulce.

Mergi la rețetă!

Hummus este o mâncare extrem de personală. Poate fi excelent pentru mine, dar deloc pe gustul tău! Așa că ceea ce urmează nu este neapărat o rețetă ce trebuie urmată pas cu pas, pentru că toate ingredientele sunt adăugate “după gust”. Este doar varianta de hummus care mie îmi place cel mai mult. Găsesc și în magazine hummus, dar nu orice variantă este pe gustul meu, așa că revin destul de des la varianta mea homemade și niciodată nu sunt dezamăgită.

Cel mai mult îmi place hummus cu pâine prăjită sau chips-uri din tortilla (am scris aici cum le pregătesc) și mereu o salată proaspătă grecească de preferință. Uneori, când sunt pe fugă, aleg bastonașe de ardei sau morcov pentru servire. La fel de bun în orice variantă aleg să îl consum.

De când am aparatul Thermomix în bucătărie, obțin cel mai fin hummus din lume, chiar dacă nu decojesc boabele de năut înainte de pasare. Pur și simplu, lamele de oțel ale Thermomix-ului fac toată treaba, nu am întâlnit un alt blender mai ”competent” la activitatea de mărunțire 🙂

Vă las mai jos rețeta mea și aștept să îmi spuneți dacă o încercați și vă place 🙂

Hummus

Servings 4 porții
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Equipment

  • Blender

Ingredients

  • o conservă de năut de 400g (scursă bine de apă)
  • lingură tahini (îl cumpăr pentru că mi se pare mult mai ușor decât să îl fac eu)
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 5-6 linguri ulei de măsline extra virgin
  • ¼ ceapă roșie
  • sare și piper

Instructions

  • Pun toate ingredientele într-un blender și mixez până când obțin un amestec foarte fin și cremos.
  • Ne place cu pâine prăjită, iar de data asta am rămas pe meleaguri mediteraneene și l-am savurat cu salată grecească. A fost un prânz complet, curat și delicios din seria #guiltfreefood și #osalatăpezi.

Notes

Hummus poate fi servit într-o multitudine de combinații. Cu boia de ardei dulce/iute, cu usturoi, cu busuioc, sfeclă roșie sau orice vi se pare că v-ar atrage. Pentru mine însă, această variantă este perfectă, dar mi-a placut extrem de mult și hummus în combinație cu pesto de busuioc – demențial!
Course: Appetizer, Salad, Side Dish
Cuisine: International
Keyword: Quick & Easy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close