Dorada în crustă de sare & sos de iaurt

1K
Dorada în crustă de sare poate fi un prânz bun de servit într-o duminică alături de prieteni sau unul delicios gătit în fugă în mijlocul săptămânii.

În cazul meu a fost varianta a doua, însă voi reține și repeta rețeta și atunci când vom avea invitați la masă 😊 Mi se întâmplă uneori să îmi planific mesele spontan, atunci când cumpăr un ingredient aflat în ofertă în magazin. Am găsit dorada în Lidl și am cumpărat-o neavând o rețetă anume în minte. A fost alimentul potrivit la locul potrivit, aș putea spune! Am găsit pe Pinterest modalitatea aceasta de gătire a ei și când am văzut cât de simplu și rapid se prepară a mai fost un pas până la fotografia de mai sus.

Ingrediente:
  • două dorade (~500g/bucată)
  • 700g sare mare
  • 50 ml apă
Instrucțiuni:

Peștele a fost cumpărat eviscerat, așa că eu doar am tăiat înotătoarele. Am amestecat sarea cu apa și am pus jumătate din cantitate în tavă. Am așezat dorada, apoi am acoperit-o în strat gros cu cantitatea de sare rămasă. Am copt dorada în crustă de sare în cuptorul încins la 180°C timp de 35 minute. Am servit-o cu cartofi natur și sos de iaurt cu capere, dar puteți alege și alt sos care vă place! Dorada s-a copt perfect, a fost gustoasă și deloc sărată, așa cum îmi imaginam că e posibil să se întâmple. Trebuie doar să o scuturați bine de sare înainte de servire și să feriți pielea cu totul. Sunt curioasă dacă voi știți și alte modalități rapide de pregătit dorada 😊

Dacă sunteți fani doradă, aruncați o privire și peste această rețetă: doradă la cuptor.

Sosul de iaurt:

Pentru sosul de iaurt am amestecat într-un bol următoarele ingrediente: o lingură de stragghisto, o lingură de ulei de măsline, o lingură de capere murate, o linguriță de muștar cu boabe, o linguriță de maioneză, frunze proaspete de pătrunjel și mărar, sare și piper după gust.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Can't boil an egg © Copyright 2022
Close